Mijn apparaat maalt geen bonen

Het is vervelend om te horen dat uw apparaat geen bonen maalt. De oorzaak kan achter twee verschillende punten liggen en we lopen graag met u door welke deze zijn en hoe deze verholpen kunnen worden. Goed om te weten is dat onze bonen maler dermate veel beveiliging heeft dat deze (vrijwel) niet kapot kan gaan.

Oorzaken
Er kunnen een aantal oorzaken zijn waardoor uw koffiemachine geen bonen maalt. De eerste en meest voorkomende oorzaak is dat er aan de bonen maalgraad gedraaid wordt terwijl de bonen maler stil staat. De maalgraad van de koffiemachine kan alleen aangepast worden wanneer de bonen maler draait. Deze oorzaak kan verholpen worden door enkele kopjes koffie achter elkaar te zetten en hierbij de maalgraad goed van grof naar fijn te draaien. Op deze manier kan de bonen maler zichzelf weer op de juiste stand zetten.

Een tweede oorzaak kan zijn dat de bonen maler verstopt komt te zitten door de soort boon die erin zit. Zo kan er een boon/pitje in de bonen maler vast komen te zitten waardoor deze niet meer kan malen. Haal hiervoor het bonen reservoir leeg en loop onderstaande stappen door.

1. Verwijder de zetgroep uit het apparaat en spoel deze onder de kraan voorzichtig af.
2. Bij het apparaat heb je een klein kwastje ontvangen. Gebruik dit kwastje bij de volgende stap :-)
3. Maak met het kwastje het gootje voor poeder koffie schoon. Doe dit voorzichtig!
4. Eventueel kun je met gebruik van de stofzuiger al het residu opzuigen.
5. Wanneer je met een zaklamp door het kanaal kijkt kun je zien of er nog residu zit. Mocht er nog veel residu zichtbaar zijn, dien je dit opnieuw te doorlopen.
6. Wanneer al het residu weg is kan je de zetgroep weer terugplaatsen en genieten van een heerlijk welverdiend kopje koffie!

Klik hier hoe je de melding koffiebonen bijvullen opnieuw instelt.